Pukukoodit: Opas business casualista ja smart casualista

Monilla työpaikoilla on nykyään rennompi pukeutumiskoodi, jota kutsutaan business casualiksi tai smart casualiksi. Nämä pukukoodit tarjoavat mahdollisuuden ilmaista omaa tyyliäsi samalla kun säilytät ammattimaisen ilmeen. Olipa kyseessä sitten miehet tai naiset, tässä oppaassa esitellään käytännön vinkkejä molempiin pukukoodeihin liittyen.

Business Casual naiset

Business casual -pukukoodi tarjoaa naisille mahdollisuuden olla tyylikkäitä ja samalla mukavia työpaikalla. Yleisesti ottaen, tämä pukeutumistyyli sallii arkisemman vaatetuksen, kunhan se pysyy ammattimaisena. Tässä muutama esimerkki:

 • Pukeudu housuihin tai hameeseen.Vältä liian lyhyitä hameita tai liian tiukkoja housuja. Suosi mieluummin tyylikkäitä ja istuvia vaihtoehtoja.
 • Käytä kauluspaitaa tai siistiä paitapuseroa.Vältä liian paljastavia tai rennonoloisia paitoja. Voit myös yhdistää neuleen tai jakun paitasi kanssa.
 • Valitse sopiva alaosan pituus.Hameen tulisi olla polven yläpuolella tai sen alapuolella. Housujen lahkeet voivat olla suorat tai hieman kapenevat, ja ne voivat yltää joko nilkkojen päälle tai hieman niiden yli.
 • Käytä suljettuja kenkiä.Vältä avokkaita tai sandaaleja. Suosi mieluummin tyylikkäitä korkokenkiä, saapikkaita tai ballerinoja.
 • Valitse laadukkaat asusteet.Käytä harkittuja koruja, tyylikästä laukkua ja sopivia vyötä. Vältä liian kirkkaita tai prameita asusteita.

Casual Pukukoodi

Casual pukukoodi on yleensä rennoin pukeutumistyyli, ja se sallii enemmän vapautta tyylivalinnoissa. Se on tavallisempaa rentoissa töissä tai kun työskentelet luovalla alalla. Tässä muutama vinkki, miten noudattaa casual pukukoodia:

 • Pukeudu mukaviin vaatteisiin.Valitse vaatteita, joissa tunnet olosi mukavaksi. Esimerkiksi farkut ja t-paita voivat toimia hyvin casual-pukeutumisessa.
 • Säilytä siisti ulkonäkö.Vaikka pukeutuminen on rennompaa, pidä huolta, että vaatteesi ovat puhtaat ja ehjät. Rappauskausi tai kuluneet vaatteet eivät ole soveliaita casual-pukukoodiin.
 • Pidä kiinni työpaikan säännöistä.Vaikka casual-pukeutumiskoodi tarjoaa vapautta valinnoissa, pidä mielessä, että etenkin tietyillä aloilla voi olla tiettyjä rajoituksia. Kysy tarvittaessa lisätietoja työnantajaltasi.

Smart Casual naiset 2019

Smart casual on hieman muodollisempi pukukoodi kuin casual, mutta rennompi kuin perinteinen business attire. Tässä muutama esimerkki smart casual -pukeutumisesta naisille vuonna 2019:

 • Yhdistä farkut ja siisti paitapusero.Farkut voivat olla joko tummia tai vaaleampia, kunhan ne ovat tyylikkäät ja hyväkuntoiset. Valitse sitten paitapusero, joka on suoraviivainen ja tyylikäs.
 • Pukeudu siistiin mekkoon.Valitse helma, joka sopii töihin, polven yläpuolelle tai sen alapuolelle. Vältä liian paljastavia mekkoja, ja muista käyttää vyötä, jos se sopii asuun.
 • Käytä siistiä ja tyylikästä asustetta.Rannekoru, kaulakoru tai hattu voivat olla hyvä tapa viimeistellä smart casual -asusi. Valitse kuitenkin vain yksi asuste kerrallaan, jotta kokonaisuus pysyy tasapainoisena.

Näiden pukukoodejen avulla voit luoda ammattimaisen ilmeen työpaikalla, samalla kun voit ilmaista omaa tyylisi ja persoonallisuutesi. Pukeutumalla tarkoituksenmukaisesti voit myös lisätä itsevarmuuttasi ja tukea ammatillista imagoasi.

Ofte stillede spørgsmål

Mitä tarkoittaa business casual pukukoodi?

Business casual pukukoodi tarkoittaa rentoa ja ammattimaista pukeutumista, joka on sopiva työpaikoille, joissa ei vaadita täysin virallista pukeutumista.

Mikä ero on casual pukukoodilla ja business casual pukukoodilla?

Casual pukukoodi on vielä rennompi kuin business casual pukukoodi. Casual pukeutumisessa voi esimerkiksi käyttää farkkuja, t-paitoja ja lenkkareita, kun taas business casualissa vaatteiden tulisi olla tyylikkäämpiä ja ammattimaisempia.

Miten pukeutua casual pukukoodin mukaisesti?

Casual pukukoodissa voit käyttää rennonoloisia vaatteita, kuten farkkuja, t-paitoja, pikeepaitoja tai neuleita. Kengiksi sopivat esimerkiksi tennarit, ballerinat tai sandaalit. Pukeutumisen tulisi kuitenkin olla siistiä ja huoliteltua.

Miten pukeutua business casual pukukoodin mukaisesti naisille?

Business casual pukukoodin mukaisesti naiset voivat käyttää esimerkiksi tyylikkäitä housuja tai hameita, neuletakkeja, paitapuseroita, pikeepaitoja ja siistejä kenkiä tai avokkaita. Värimaailma voi olla hillitty ja asusteet sopivat tilanteeseen.

Miten pukeutua business casual pukukoodin mukaisesti miehille?

Business casual pukukoodin mukaisesti miehet voivat käyttää esimerkiksi siistejä housuja, tyylikkäitä paitoja, pikeepaitoja tai neuleita ja siistejä kenkiä tai loafereita. Solmio ei ole pakollinen, mutta vyö kannattaa valita asuun sopivaksi.

Mitä tarkoittaa smart casual pukukoodi?

Smart casual pukukoodi on hieman rennompi kuin business casual, mutta silti tyylikäs ja huoliteltu. Smart casualissa voi yhdistää esimerkiksi siistit housut tai hameen rennompiin yläosiin, kuten paitapuseroihin tai neuletakkeihin.

Voitko antaa esimerkkejä smart casual asuista naisille vuonna 2019?

Tietysti! Yksi esimerkki smart casual -asusta naisille voi olla tyylikkäät mustat housut, siisti paitapusero ja neuletakki, yhdistettynä kulutettuihin lenkkareihin tai matalakorkoisiin saapikkaisiin. Myös mekot, hameet ja siistit farkut yhdistettynä tyylikkääseen paitaan ja kengät voivat toimia.

Miten pukeutua smart casual pukukoodin mukaisesti naisille?

Smart casual pukukoodin mukaisesti naiset voivat käyttää esimerkiksi siistejä housuja tai hameita, paitapuseroita, neuletakkeja tai bleisereitä ja tyylikkäitä kenkiä tai saappaita. Asusteet voivat tuoda asuun persoonallisuutta.

Mitä tarkoittaa smart casual pukukoodi miehille?

Smart casual pukukoodi miehille tarkoittaa tyylikästä ja rennonoloista pukeutumista, jossa voi yhdistää esimerkiksi siistit housut, kauluspaidan tai neuletakin ja rennompien kenkien, kuten loafereiden tai lenkkareiden, kanssa. Solmiota ei tarvitse käyttää.

Voitko antaa esimerkkejä smart casual asuista miehille?

Tottakai! Esimerkiksi smart casual -asu miehille voisi koostua siisteistä chinohousuista, kauluspaidasta ja bleiseristä, yhdistettynä matalakorkoisiin kenkiin tai loafereihin. Myös siistit farkut, tyylikäs kauluspaita, neuletakki tai pikeepaita ja rennot kengät toimivat hyvin.

Artiklen Pukukoodit: Opas business casualista ja smart casualista har i gennemsnit fået 4.2 stjerner baseret på 8 anmeldelser